GET 2 POSTERS, PAY FOR JUST ONE + GRATIS FRAGT OVER 399 KR

Passepartout

En passepartout er prikken over i'et til din plakat. Fuldend din billedramme med et passepartout, så kommer din poster i fokus.

En passepartout er en ekstra ramme til din poster i aldersbestandig karton, som placeres bag den almindelige rammes glasplade. Ud over at give din plakat ekstra dybde, undgår du, at plakaten kommer i kontakt med glasset, hvilket beskytter den mod aldring.

0 varer

Passepartout - den perfekte finish

Brugen af forskellig plakatkunst på dine vægge kan gøres på mange måder, og ikke mindst ved brugen af passepartout. Fra et enkelt fokuspunkt i værelset til en hel gallerivæg med indrammede plakater er det en iøjnefaldende tilføjelse. Selvfølgelig vil du have dit kunstværk til at se godt ud, repræsentere din smag samtidig fungere perfekt med resten af din indretning. En måde du kan gøre dette på, er at gøre brug af disse fantastiske muligheder for indramning med passepartout, som vi tilbyder her hos Dear Sam.

Hvad er passepartout?

Oprindeligt stammer udtrykket passepartout fra Frankrig tilbage i det 16. århundrede, hvor det betød 'overalt'. Det udviklede sig senere til at betyde 'en hovednøgle'. I billedindramning i Danmark er det et udtryk, der bruges når det handler om montering af kunst og når man refererer til de dekorative plader, der sættes mellem billedet og rammen.

Denne slags dekoration er et udskåret stykke kort, du kan finde mellem rammens inderste kant og billedet selv. Med Dear Sam kan du vælge at indramme dine plakater ved at vælge forskellige materialer, som træ- eller sorte metalrammer og få en passepartout-ramme tilføjet indeni.

Plakater og passepartout

Brugen af passepartouts kan tilføje mere dybde til din valgte plakat, og det er ganske let at gøre med produkterne her hos Dear Sam. Vi sælger monteringer i den rigtige størrelse til alle plakater og rammer, vi sælger. Monteringerne er i klassisk hvid. Selvom de findes i andre farver, er hvid stadig den mest populære. Sådan gør du:

  • Vælg din plakat og størrelse
  • Vælg din ramme
  • Vælg din passepartout

Vi vil også gerne gøre opmærksom på, at produktionen af vores beslag, plakater, passepartouts og rammer er miljøvenlig. Vi arbejder under strenge klimakontrolforhold, og Dear Sam bærer svanemærket. Vores produkter opfylder også miljømærkernes strenge krav til ansvarligt skovbrug og EU-miljømærket.

En kort historie om indramning og passepartout

Indramning har en historie, der går helt tilbage til egypterne, og denne kunst har siden fortsat med at udvikle sig. Kunst blev til en hobby for alle der var med i kirken, kongelig eller velhavende. Det var almindeligt at indramme et kunstværk så langt tilbage som 50 - 70 e.Kr. En træramme er endda blevet fundet i en egyptisk grav.

Den type rammer, de fleste danskere er fortrolige med nu til dags, er trærammer. De begyndte at dukke op i det 12. århundrede. Disse håndskårne rammer var kunstværker i sig selv og er det stadig i dag. Faktisk kom rammen ofte først, og kunstværket blev tilføjet senere. Disse indrammede stykker kunst er uerstattelige, og flere eksempler på dem kan ses i mange af de ældre kirker eller museer verden over.

Kunstværker som vi bruger i dag, der er skabt til at blive flyttet rundt, blev mere udbredt efterhånden som adelige og andre velhavende så dem som statussymboler. Adelige brugte portrætter som gaver, hvor rammen var en væsentlig del af præsentationen og ofte meget ekstravagant! Pynt og snørklede detaljer afspejlede, hvor velhavende du var. Det var især populært at bruge dyre træsorter, såsom valnød eller ibenholt, som ofte blev indlagt med materiale fra skildpaddeskjolde og elfenben.

Rammer med passepartout dukkede op i det 18. århundrede, da kunst begyndte at kunne ejes og nydes af masserne. At have glas i dine billedrammer var fortsat dyrt, men udviklingen af ​​akryl åbnede døren for alle. De var nu i stand til at nyde kunst i deres hjem eller på arbejdet, vel vidende at det blev fremvist til på bedste måde, imens det var beskyttet.

Passepartout - ja eller nej?

For nogle er det ikke en mulighed at indramme noget uden at bruge passepartout. De ønsker ikke, at deres billeder skal presses op mod glasset eller rammens gennemsigtige front. Så vi giver dig mulighed for at vælge en passepartout ramme, som ikke kun give din plakat ekstra dybde, men som også beskytter den.

Montering på denne måde, ved brug af passepartout, har to funktioner. Den første funktion er den tilføjede vægt på billedet, fotoet eller kunstværket. Brug af det giver dig mulighed for at trække øjet ind i selve billedet og forhindre, at det farer vild i rammen. På mange måder er det en ramme inden for en ramme. Det kan også bestå af flere lag og former, som alle er designet til at fange seernes blik.

Den anden brug af passepartout er til beskyttelse. Dette gøres ved at stoppe billedet fra at blive presset op mod rammens ruder. Det forhindrer det også i at bevæge sig rundt. Placeringen skaber et beskyttende hulrum mellem rammen og plakaten.

De anvendte materialer skal være af topkvalitet. Hos Dear Sam ved vi, at materialer af lav kvalitet vil gulne over tid og blive sprøde og ikke attraktive. Derfor fremstiller vi vores produkter af førsteklasses aldersbestandig pap.

Forskelle på passepartout og monteringsbræt

Brugen af termer kan blive forvirrende, men i bund og grund tales der om passepartout, når man taler om måttebræt eller andre former for måtter og montering. Mens måttebrættet ofte kan være i andre farver, finder du det ikke på museer, da farvestoffet kan påvirke malerierne negativt.

Et monteringsbræt er det modsatte af et måttebræt eller en passepartout, da det sidder bag på plakaten, ikke foran. Dennes opgave er at stoppe plakatens bevægelse og sikre, at den vises fuldt ud uden problemer.

Ramme med passepartout hos Dear Sam

Hos Dear Sam har vi de bedste produkter til visning af dine valgte plakater og prints. Ved at bruge disse produkter kan du vise alle plakater, du kunne ønske dig. Det er oplagt til brug med hele plakaten, for her opstilles der en kontrast mellem hele plakaten og den ydre kant, så helhedsindtrykket ser mere interessant ud.

Fremvisning af dine Dear Sam plakater

Når du placerer en enkelt stor plakat på en væg eller læner lærredet op imod den, skal du overveje, om du vil bruge et måttebræt, også kendt som passepartout, til at understøtte det visuelle billede. Om det så gælder din yndlings dyreplakat, abstrakt kunst, art deco eller noget helt andet fra vores brede udvalg af plakater, så tilbyder vi det her hos Dear Sam.

Det er også en mulighed at bruge alle dine plakater til at skabe en gallerivæg. Dette er en tidløs og traditionel måde at vise dine plakater på. Hvis du leder efter inspiration til en moderne præsentation, så kan du kigge på vores instashop. Her kan du finde forskellige måder at gruppere dine plakater på i størrelse, form eller indhold. Det er ikke længere svært at gruppere plakater med lignende tema sammen. Find inspiration her til dit hjem. Vi anbefaler passepartout 50x70 til store plakater, og passepartout 30x40 til de lidt mindre. Det er også nogle af de mest populære dimensioner.

loading
loading
loading
loading
loading